STOŽER AMENOVAO ŠETNICE

U Varaždinskoj županiji jedna osoba zaražena, a jedna ozdravila

29.03.2020 u 13:00

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, ali i jedan slučaj oporavka te je brojka trenutno hospitaliziranih i dalje 17, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik Stožera Robert Vugrin izvijestio je da su je u posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 22.

„Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na pet. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba“, rekao je Vugrin.

U posljednjem slučaju oboljenja radi se o osobi starije životne dobi, srednje teške kliničke slike, koja je trenutno stabilno, a njezini kontakti se još epidemiološki obrađuju.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 275 osoba, od kojih 44 u posljednja 24 sata, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2340 osoba, navodi se u priopćenju te dodaje da je u protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 69 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Iz varaždinskog Stožera civilne zaštite još jednom građane pozivaju na pridržavanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Koronavirus u Općoj bolnici Varaždin Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinski gradski Stožer civilne zaštite u nedjelju je uputio priopćenje u kojem se ističe da se preporučuje svima da ostanu doma, podsjeća da nije ne zabranjena šetnja prirodom, ali je okupljanje.

„U Varaždinu ima dovoljno prostora za sigurnu šetnju. Građane se upućuje da se ne šeću u skupinama i ne zadržavaju na jednome mjestu jer to onda nije šetnja već okupljanje koje je zabranjeno. Uz strogo pridržavanje razmaka između osoba od dva metra građani se mogu prošetati šetnicama poput onih na Dravi, Dravskoj park šumi, uz Plitvicu, Prema Areni, od Arene prema Aquacityiju, Biškupec do Črnca i drugih mjesta na kojima je moguće zadovoljiti stroge uvjete zaštite od prijenosa koronavirusa među građanima“, navodi se u priopćenju varaždinskog gradskog Stožera civilne zaštite.

Najavljeno je da će ta mjesta pojačano nadzirati ophodnje Civilne zaštite i upozoravati građane na pravila u cilju zaštite njihova zdravlja.