vrEMENSKA PROGNOZA

U subotu pretežno vedro i toplo; meteoropati bi mogli osjetiti frontalni sustav sa zapada

05.09.2020 u 07:43

Bionic
Reading

U subotu će biti pretežno vedro, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar slab do umjeren južni, na istoku jugoistočni. Duž obale ujutro slaba do umjerena bura, a potom sjeverozapadnjak, uz obalu zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura većinom između 26 i 30 Celzijevih stupnjeva.

U Zagrebu će biti pretežno vedro uz slab do umjeren južni vjetar. Ujutro na širem gradskom području mjestimice sumaglica i magla. Najviša temperatura oko 28, a u okolnom gorju između 23 i 25 °C, prognozira DHMZ.

Istočna Hrvatska

Sunčano uz povremenu malu naoblaku, a ujutro je tek rijetko u Posavini moguća magla. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano, a u najsjevernijim predjelima prijepodne uz umjerenu naoblaku. Ujutro lokalno magla, osobito uz rijeke i po kotlinama. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 27 °C.

Gorski kotar i Lika

Sunčano, ujutro po kotlinama kratkotrajna magla, a sredinom dana i poslijepodne prolazno više oblaka. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka između 22 i 25 °C.

  • +3
Vremenska prognoza za subotu Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Istra

Vedro i sunčano. Puhat će slaba, prijepodne ponegdje do umjerena bura, a tijekom poslijepodneva sjeverozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 26 do 28 °C.

Sjeverni Jadran

Sunčano, sredinom dana i poslijepodne ponegdje i uz malu naoblaku. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje s jakim udarima, a potom sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura zraka između 26 i 29 °C.

  • +11
Food Film Festival Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dalmacija

Sunčano i uglavnom vedro. Ujutro će puhati slaba i umjerena bura, a potom zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenom moru s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 30 °C.

Prognoza za nedjelju 

Veći dio dana će prevladavati sunčano. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, osobito uz rijeke i po kotlinama. Navečer i osobito u noći na ponedjeljak u sjeverozapadnim i gorskim predjelima oblačnije uz vjerojatnost za mjestimičnu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jugozapadni i zapadni, još u noći i ujutro burin. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C.

U Zagrebu u nedjelju pretežno sunčano, a ujutro na širem području grada moguća magla. Navečer i tijekom noći postupno oblačnije uz vjerojatnost za kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 16, a najviša dnevna oko 28 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Ipak, osjetljive skupine ljudi mogu imati manje tegobe zbog približavanja frontalnog sustava sa zapada. Neugodu plućnim bolesnicima može predstavljati mjestimična jutarnja magla uz rijeke i u gorskim predjelima, a i manje osjetljivima može neugodna biti sparina u drugom dijelu dana na Jadranu.