potpora glasača

U Subotici održana prva izborna konvencija DSHV-a i koalicije 'Vojvođani'

10.03.2022 u 22:21

Bionic
Reading

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) koji na travanjskim izborima nastupa u koaliciji „Zajedno za Vojvodini – Vojvođani“ u četvrtak navečer organizirao je u Subotici prvu predizbornu konvenciju i od glasača zatražio potporu za povratak vojvođanskih predstavnika u srbijanski parlament

„Decentralizacija Srbije, europske integracije, ravnomjerni razvoj Vojvodine, integracija nacionalnih manjina u društveni i politički život, mir i stabilnost u regiji – neki su od naših prioriteta u programu koalicije“, naveo je čelnik DSHV-a Tomislav Žigmanov na skupu u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“.

Dodao je kako će u fokusu njegova djelovanja, ukoliko kao prvi na izbornoj listi uđe u Skupštinu Srbije, biti i zastupanje interesa hrvatske manjine koja je isključena iz procesa donošenja odluka u državnim i zastupničkim tijelima Srbije.

„Založit ću se otvorenje Hrvatskog školskog centra, formiranje hrvatske drame u subotičkom gradskom kazalištu, izgradnju komunalne infrastrukture u mjestima gdje žive Hrvati“, naveo je među ostalim Žigmanov u izjavi hrvatskim medijima uoči konvencije.

Kandidat koalicije „Vojvođani“ za zastupnika u Skupštini Srbije Aleksandar Olenik poručio je među ostalim da se zalažu za pridruživanje Srbije Europskoj uniji i NATO savezu, te za snažniju i razvijeniju Vojvodinu.

Koalicija „Vojvođani“ ima 26 kandidata za zastupnike i bit će pod rednim brojem 12. na glasačkom listiću.

Njihovu izbornu listu podržalo je svojim potpisima nešto preko 5.000 građana Vojvodine, a za osvajanje jednog zastupničkog mjesta trebat će im dvostruko veći broj glasova na izborima koji se održavaju 3. travnja.