prognoza

U srijedu još uvijek sunčano, a evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

20.09.2023 u 07:19

Bionic
Reading

U utorak započeto promjenjivo razdoblje nastavit će se do kraja tjedna. Pljuskovi i grmljavina bit će osobito česti u četvrtak i subotu, kada je moguća i obilnija kiša, a nekima će smetati i najprije jugozapadnjak i jugo, zatim bura. Pritom će i dalje biti razmjerno toplo, premda uz jutra svježija nego u utorak, često i maglovita, a od nedjelje će i dnevna temperatura zraka biti blizu prosječne za doba godine.

"U srijedu će u istočnim hrvatskim krajevima nakon ponegdje magle, prevladavati sunčano, poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka. Jutro svježije nego u utorak, a danju vrlo toplo uz temperaturu između 26 i 29 °C. U središnjoj Hrvatskoj nakon razmjerno svježeg jutra, u prvom dijelu dana prevladavat će sunčano. Poslijepodne oblačnije, uz malu vjerojatnost za malo kiše. Ujutro mjestimice moguća magla. Jutro će biti najsvježije u gorskim krajevima, a po kotlinama je moguća kratkotrajna magla.

Prevladavat će sunčano, uz više oblaka poslijepodne, a prema kraju dana i u noći ponegdje može pasti malo kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar uz malo valovito more. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prijepodne pretežno sunčano, poslijepodne oblačnije, a prema kraju dana mogućnost za malo kiše. Puhat će umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar. Bit će vrlo toplo uz temperaturu između 27 i 29 °C. Vrlo toplo, ponegdje i vruće bit će i na jugu Hrvatske. Prevladavat će sunčano, prema večeri uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni", prognozira Dunja Plačko-Vršnak za HRT.

  • +21
Kiša i jako jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

"Sljedećih dana na kopnu promjenjivo. Česta kiša i grmljavina na kopnu u četvrtak te subotu, kada oborine mogu biti obilnije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u subotu sjeveroistočni. Vrlo toplo, a u subotu će osvježiti. I na Jadranu nestabilno uz mjestične pljuskove i grmljavinu. U subotu ponegdje obilnija kiša, osobito na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno, u petak i jako jugo, koje će u subotu oslabjeti i na sjeveru okrenuti na buru. I dalje uglavnom vrlo toplo.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.