KOCKA I ŠVERC PREKO GRANICE

U Splitu pao korumpirani policajac

04.06.2014 u 09:34

Bionic
Reading

Splitska policija zajedno s USKOK-om otkrila je i privela 49-godišnjeg korumpiranog policajca, kojeg se sumnjiči za primanje mita i zloporabu položaja. Ilegalno je prevozio osobe preko granice s Bosnom i Hercegovinom, a pored toga je dojavljivao podatke o policijskim akcijama suzbijanja ilegalnog kockanja

Kako su službeno obavijestili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, njihov kolega je od ožujka ove godine svojim automobilom iz BiH prevezao dvije ženske osobe, iako je znao da im je ranije bio otkazan boravak u Republici Hrvatskoj. Svoje usluge naplatio je oko 4.500 kuna.

Također, objavljeno je da je 'neovlaštenim osobama odavao podatke vezano uz suzbijanje kaznenog djela nedozvoljenih igara na sreću', pa se pretpostavlja da je - prevedeno na hrvatski - dojavljivao kada će policija i inspektori kontrolirati ugostiteljske objekte u potrazi za ilegalnim kladionicama i aparatima za kockanje.

Protiv 49-godišnjaka je podnesena kaznena prijava USKOK-u. Još uvijek nije objavljeno hoće li ostati bez posla u policiji.