ukupno 474 zaraženih

U Splitu dvoje mrtvih, troje novozaraženih

28.04.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Dvije osobe u ponedjeljak popodne umrle su u splitskoj bolnici gdje su se liječile od zaraze koronavirusom, od kojih je jedna korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici, a u županiji je troje novozaraženih

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u utorak da je 80-godišnjakinja ukupno trinaesta žrtva iz tog doma, a 59-godišnji muškarac nije bio korisnik doma, no oboje su uz covid-19 imali i nekoliko teških kroničnih bolesti.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo u posljednja 24 sata obavio je 167 testova s područja županije, a otkrivene su tri novooboljele osobe, dvije iz Splita i jedna iz Solina.

Riječ je o dvjema medicinskim sestrama splitskog KBC-a i jednoj osobi iz samoizolacije. Na području županije koronavirusom su dosad ukupno zaražene 474 osobe.

Izliječeno je 196 osoba,104 su hospitalizirane, a devet pacijenata je na respiratoru, sedam iz Splitsko-dalmatinske i dvoje iz Šibensko-kninske županije. Uz to su 84 zdravstvena djelatnika u samoizolaciji, a šest je osoba u karanteni hotela 'Zagreb' na Duilovu", priopćili su iz Stožera.