ukupno 117

U Osječko-baranjskoj županiji jedna osoba zaražena, istražuje se gdje i kada

28.04.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Među 105 testiranih u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata koronavirus je potvrđen u jedne osobe iz Koške koja nije bila u kontaktu s oboljelom osobom, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite

Epidemiolozi u razgovoru s tom osobom istražuju gdje se i kako zarazila, a oni koji su s njom bili u kontaktu moraju biti u samoizolaciji. Tako je sada na području te županije ukupno zaraženo 117 ljudi, a 67 se dosad izliječilo, izvijestio je taj stožer. U samoizolaciji je 89 osoba, a njih pet su novi kontakti.

'U KBC-u je i dalje devet djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih. U Općoj županijskoj bolnici u Našicama nema oboljelih djelatnika, a i dalje je samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i ona je u kućnoj samoizolaciji. Na liječenju u KBC-u je 17 osoba, nijedna od njih nije u Respiracijskom centru i posljednjih deset dana nema umrlih zaraženih koronavirusom. Iz KBC-a potvrđuju još dvije novoizliječene osobe, pa je broj izliječenih u županiji 67', priopćeno je iz stožera.

Osječko-baranjska Policijska uprava u posljednja 24 sata nije dobila nijednu dojavu o kršenju samoizolacije, samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su poštovale mjere samoizolacije. Kad je riječ o propusnicama za putovanje, u 3657 provjera sve su osobe imale valjanu propusnicu.

Stožeru stižu upiti vezani uz otvaranje igrališta te sportskih klubova i teretana, a načelnik tog stožera Goran Ivanović je izjavio kako je u planu otvaranje dječjih i sportskih igrališta kad se otvore škole 11. svibnja, ali uz pravila o maksimalnom broju ljudi koji su istodobno na rekreaciji.

'Informaciju o datumu otvaranja sportskih klubova i teretana u zatvorenom prostoru još nismo dobili', rekao je Ivanović.