zamjena za oboljele

U splitski Dom za starije stiže nova liječnica i sedam sestara

10.04.2020 u 15:13

Bionic
Reading

U splitski Dom za starije i nemoćne, iz kojega je u KBC prebačeno 78 osoba kojima je potvrđena zaraza koronavirusom od ukupno 94 štićenika koji su smješteni u glavnu splitsku bolnicu, tijekom dana dolazi jedna nova liječnica te sedam medicinskih sestara

Iz županijskog Stožera civilne zaštite najavili su da će ta liječnica i medicinske sestre u Domu zamijeniti medicinsko osoblje koje je oboljelo ili je u samoizolaciji.

Potvrdili su da je ujutro u KBC-u umrla 93-godišnja žena koja je uz zarazu koronavirusom bolovala i od nekoliko teških i kroničnih bolesti, među kojima i bolesti srca.

Bila je u skupini štićenika koji su iz Doma za starije i nemoćne prethodnih dana prebačeni na respiracijski centar Križine.

Za ostale korisnike Doma koji su hospitalizirani u KBC-u rečeno je da i dalje imaju blage i umjerene simptome osnovne bolesti, a jedna je s težim simptomima.

 Splitsko-dalmatinska županija u petak bilježi novih 20 zaraženih koronavirusom, svi su dobrog općeg stanja, a u županiji je sada ukupno 296 zaraženih, izvijestila je ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

 Među zaraženima je i 55 zdravstvenih djelatnika, a među njima i tri njegovateljice iz Doma za starije i nemoćne. U samoizolaciji je ukupno 95 zdravstvenih djelatnika.

 Današnji novoobolji su iz Splita, Sinja, Vrgorca, Trogira, Solina, Dicma, Dugopolja, Makarske i Supetra.

 U županiji je 1565 osoba pod mjerom samoizolacije, a za njih 13 je potvrđeno da je nisu poštivali.

 Zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević naveo je kako je policija ovoga tjedna zatekla 181 osobu koja je pokušala napustiti mjesto prebivališta bez propusnice.

 Najavio je pojačane mjere na zabrani okupljanja i održavanju socijalne distance, a bude li potrebe, dodao je, od županijskog Stožera će tražiti da se određeni prostori u gradu ograniče za kretanje ljudi,

 "To bi bili prostori koji nisu neophodni za životno kretanje građana", poručio je Srdarević.