ukupno 192

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 novooboljelih

06.04.2020 u 14:42

Bionic
Reading

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 je novooboljelih te su dosad u toj županiji koronavirusom zaražene 192 osobe, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite

'Ovih 15 novooboljelih su zaraženi u kontaktima s oboljelim koji su u samoizolaciji, situacija je pod kontrolom jer su to osobe za koje smo očekivali da će oboljeti', rekla je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Izvijestila je da je kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji obolio 41 zdravstveni djelatnik, 129 ih je u samoizolaciji, od kojih će njih deset u iduća dva dana iz nje izaći jer 14 dana nisu pokazali simptome bolesti.

Među jučer oboljelima je i dvoje je djece koju su zarazili roditelji. Ravnatelj splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Julije Meštrović je rekao da većina od 39 bolesnika zaraženih koronavirusom ima 'blage kliničke simptome, a neki umjerene'.

'Trenutačno je deset bolesnika je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih je četvero iz Dubrovnika, troje iz Šibenika i troje iz Splitsko-dalmatinske županije', rekao je Meštrović. Objasnio je kako je od tih deset bolesnika dvoje jučer skinuto s respiratora, što je dobar znak koji, kako je rekao, 'moramo tumačiti s oprezom'.

  • +5
Split: Patrole Civilne zaštite po gradskim kotarevima Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX