više platformi

U Sisku počela prijava šteta na objektima

30.12.2020 u 19:32

Bionic
Reading

Sisačka gradska uprava obavijestila je u srijedu građane Siska i okolice koji su pogođeni potresom da štetu mogu prijaviti preko aplikacije https://arcg.is/Se0v90

Oni građani koji ne mogu pristupiti toj aplikaciji, stoji u poruci, mogu se javiti na broj mobitela 098/9825900 na kojem će dobiti stručnu pomoć za prijavu štete.

Pomoć za prijavu štete svi građani mogu dobiti i osobno u Gajevoj ulici 2A u Sisku, gdje su privremeno smještene službe gradske uprave jer je zgrada gradske vijećnice u Rimskoj 26 privremeno neupotrebljiva.

Također mogu pratiti Facebook stranicu Grada Siska na kojoj će biti objavljene sve informacije vezane uz potres i njegove posljedice.

Sisačko-moslavačka Policijska uprava obavještava građane kako zbog objekta oštećenih u utorak u razornom potresu trenutačno ne radi Služba upravnih poslova, državljanstva i statusnih pitanja stranaca u sjedištu Policijske uprave u Sisku u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24 (u zgradi T-Coma) ni upravni poslovi u policijskim postajama u Petrinji i Dvoru.

Iako policija zasad nema prijava o lažnim računima za uplatu pomoći za potresom pogođena područja, upućuje građane na najsigurniji način prikupljanja donacija preko računa koje su objavile državne institucije.

  • +15
Sisak: Večer nakon razornog potresa Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Vlada Republike Hrvatske otvorila je službeni račun Državne riznice za pomoć u obnovi nakon potresa. Uplate se primaju na broj HR12 1001 0051 0016 0 s pozivom na broj odobrenja 5444 - OIB uplatitelja.

Policija poziva sve koji žele pomoći da se jave lokalnim stožerima civilne zaštite i Hrvatskome Crvenom križu. Detaljne upute o načinu doniranja novca i potrepština su na internetskoj stranici Hrvatskoga Crvenog križa. Također, ponude za donacije opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga mogu se uputiti na elektroničku adresu: potres.petrinja@mup.hr

Kutinska Petrokemija poslala je Petrinji i područjima stradalima u jučerašnjem potresu prvu traženu tehničku pomoć u materijalu i sredstvima. Uprava tvrtke odobrila je u srijedu na sjednici i novčanu pomoć od 100 tisuća kuna za stradala područja Sisačko-moslavačke županije.

  • +4
Sisak: Šteta u gradu nakon potresa Izvor: Pixsell / Autor: Boris Kovacev / CROPIX