PRESICA STOŽERA

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvoje novozaraženih; samoizolaciju krše strani državljani

09.07.2020 u 15:53

Bionic
Reading

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zaražene su dvije osobe pa su u drugom razdoblju epidemije od 17. lipnja ukupno oboljele 34 osobe, od čega 13 s područja Kutine, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite

Predstavnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Robert Vukić je rekao da su od 17. lipnja otkrivena samo četiri slučaja kršenja mjera samoizolacije, i to državljana Srbije i BiH.

Kako je rekao načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite dr. Roman Rosavec, u samoizolaciji je 166 osoba, od kojih samo na kutinskom području njih 66. Kako je rekao, virus je uglavnom uvezen i proširen je na okupljanjima ljudi, pri čemu nisu poštovane propisane mjere zaštite. Primjer je proslava diplome u jednom kutinskom OPG-u, zatim jedno druženje u Hrvatskoj Kostajnici te natjecateljska turneja jednog sisačkog sportskog društva.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Inoslav Brkić je upozorio kako je u vrijeme nedostatka lijeka i cjepiva jedino jamstvo zaštite od širenja virusa poštovati propisane mjere.

U sisačkoj Općoj bolnici nema oboljelih od koronavirusa, potvrdio je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović. Rekao je kako je ulaz pacijentima moguć samo sa zaštitnom maskom, uz obaveznu trijažu te da posjeti nisu dopušteni, a razgovori s pacijentima mogući su preko skypea.