NEOPREZNO RUKOVANJE

U silvestarskoj noći nekoliko teže ozIijeđenih petardama

01.01.2015 u 12:52

Bionic
Reading

Novogodišnja noć protekla je relativno mirno, a zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima teže je ozlijeđeno nekoliko osoba. Posla su imali i vatrogasci

U Zagrebu teže su ozlijeđena dvojica muškaraca, jedan u Dubravi, a drugi u Novom Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija.

U Dubravi je oko 19,30 sati na adresi I. Čulinec, zbog neopreznog rukovanja petardom, 38-godišnjak zadobio teže ozljede ruke i prevezen je u KBC Dubravu.

U Novom Zagrebu je oko 21,15 sati u Ulici Savski Gaj prilikom ispaljivanja petardi teže ozljede ruke zadobio 49-godišnjak. On je prevezen u KBC Zagreb.

Prilikom aktiviranja petardi tijekom Silvestarske noći u Splitu ozlijeđena su trojica maloljetnika, od kojih jedan teško, i dvojica muškarca.

Teško ozlijeđenom maloljetniku utvrđene su opekline i oštećenja prstiju ruke; jedan je zadobio lakše ozljede to jest opekline šake, a jednome se još u bolnici utvrđuju ozljede. I dvojica odraslih muškaraca su novogodišnjom pirotehnikom ozlijedili ruke.

Policija navodi da su tijekom noći zbog eksplozija petardi popucala stakla na obiteljskoj kući u Kaštelima i na poslovnom prostoru u Splitu, te da su petardama oštećena dva automobila.

Vatrogasci su intervenirali 20 puta, najviše zbog malih požara u Solinu, Kaštelima, Omišu, Kučićima, Podstrani i Šolti, a dio ih je, pretpostavljaju, izazvala pirotehnika.

U novogodišnjoj noći, koja je inače u Osiječko-baranjskoj županiji prošla mirno, jedna je osoba teže ozlijeđena pirotehničkim sredstvima.

U Ivanovcu kod Čepina 32-godišnjak je zbog nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvom zadobio teške ozljede šake i prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek

U srijedu prijepodne je zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima lakše ozlijeđen 14-godišnjak iz okolice Donjega Miholjca

Novogodišnje slavlje u Istarskoj županiji proteklo je bez većih izgreda, policija je izvijestila o dvije ozljede, a posla su imali vatrogasci, koji su na području Barbana gasili sijeno zapaljeno priotehničkim sredstvima.

Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić Jukopila policija je tijekom noći u Puli evidentirala tri slučaja narušavanja javnog reda i mira, među kojima i jedan zbog kojega 23-godišnjaku slijedi optužni prijedlog. On je na parkiralištu Karolina na pulskoj rivi oko dva sata bacio staklenu bocu koja je ogrebotine u predjelu glave zadala 24-godišnjakinji. Izmjereno mu je koncentracija 2,72 g/kg alkohola.

Druga ozljeda zabilježena je u Dolenjoj Vasi kod Lupoglava, gdje je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom ozljede ruke zadobio 37-godišnjak, kojem je pomoć pružena u riječkom KBC-u.