novo krvoproliće

U pucnjavi u kampusu sveučilišta u Las Vegasu ubijene najmanje tri osobe

07.12.2023 u 06:41

Bionic
Reading

U pucnjavi u glavnom kampusu Sveučilišta Nevada u Las Vegasu u srijedu su ubijene najmanje tri osobe prije nego što je krvoproliće završilo smrću osumnjičenika, objavile su vlasti.

Nejasno je li osumnjičenika ustrijelila policija ili je počinio samoubojstvo.

Vincent Perez, profesor u školi, poznat po inicijalima UNLV, rekao je za MSNBC telefonom da je čuo puno pucnjave prije nego što se sklonio u kampus.

Rekao bih samo sedam, osam pucnjeva, jedan za drugim, glasno i jako glasno, rekao je. "Čim smo to čuli, otrčali smo natrag unutra i shvatili smo da je ovo prava pucnjava, i da je u kampusu aktivan strijelac."

Službeni detalji incidenta i dalje su nedorečeni.

Nakon što su primili dojavu o osobi koja puca u kampusu, policajci su "odmah reagirali i djelovali spram osumnjičenika", rekao je glasnogovornik sveučilišne policije Adam Garcia medijima. "Osumnjičenik je mrtav", dodao je

Šerif Kevin McMahill iz gradske policije Las Vegasa rekao je da više nema nikakve prijetnje zajednici, ali su glavni UNLV kampus i druge podružnice sveučilišta zatvorene na dan "iz opreza".

Policajci i dalje pretražuju svaku zgradu na prostranom terenu kako bi bili sigurni da "nema još žrtava", rekao je šerif.

Prva izvješća o incidentu pojavila su se oko podneva, a unutar otprilike pola sata policija Las Vegasa je izvijestila da je "osumnjičenik lociran i mrtav."

UNLV kampus, koji se nalazi manje od dvije milje istočno od Las Vegas Stripa, ima oko 25 000 studenata i 8000 postdiplomaca i doktoranata.