grad kocke

Krenula završnica novog NBA natjecanja koje je neke zbunilo; finale je u Las Vegasu

05.12.2023 u 10:58

Bionic
Reading

Košarkaši New Orleans Pelicansa i Indiana Pacersa izborili su nastup u polufinalu prvog izdanja NBA kupa, svladavši u prve dvije četvrtfinalne utakmice Sacramento Kingse (127:117), odnosno Boston Celticse (122:112)

Pelicansi su do pobjede 127-117 stigli na gostovanju u Kaliforniji, a najzaslužniji za plasman na završni turnir koji će biti odigran u Las Vegasu bio je Brandon Ingram s 30 koševa, osam skokova i šest asistencija.

Herbert Jones je za pobjednike ubacio 23 poena, a Jonas Valančiunas je dodao 18 koševa i 11 skokova. CJ McCollum je postigao 17 poena, a Trey Murphy III je dodao 16 za Pelicanse koji su već treći put ove sezone pobijedili Kingse.

Pelicansi će se u četvrtak u polufinalu ovog novog natjecanja - čije se finale igra u prijestolnici kockanja Las Vegasu - igrati protiv pobjednika dvoboja Los Angeles Lakersa i Phoenix Sunsa. Riječ je o natjecanju koje neke zbunjuje, ali je jasno kako je uvedeno zbog dodatne zarade od TV prava i sportskog klađenja...

Kingse su u porazu predvodili De'Aaron Fox s 30 koševa i Domantas Sabonis s 26 poena, 13 skokova i 10 asistencija, dok je Malik Monk završio dvoboj s 21 košem. Kingsima je ovo prvi poraz u novostvorenom NBA kupu, s obzirom da su bili prvi u svojoj skupini s učinkom 4-0.

Indiana Pacersi su svoje mjesto na završnom turniru zaslužili domaćom pobjedom 122-112 protiv vodeće momčadi Istočne konferencije, favoriziranih Boston Celticsa, a epitet igrača utakmice zaslužio je Tyrese Haliburton koji je utakmicu završio svojim prvim 'triple-double' učinkom u karijeri s 26 koševa, 13 asistencija i 10 skokova.

Najbolji igrač Pacersa u ovoj sezoni bio je odlučujući igrač u završnici, kad je na 1:33 minuta prije kraja pogodio tricu i dodatno slobodno bacanje za vodstvo 109-105, a potom asistirao za tricu Buddyju Hieldu i za zakucavanje Aarona Nesmitha, od čega se Celticsi više nisu mogli oporaviti.

Pacersi su pogodili 19 trica iz 40 pokušaja (47,5%) sedam više od suparnika (12/41). Buddy Hield je pogodio četiri trice i završio utakmicu s 21 košem, Myles Turner je spojio 17 poena i 10 skokova, a Bennedict Mathurin je postigao 16 koševa.

Kod Celticsa su najbolji bili Jayson Tatum s 32 koša, 12 skokova i šest asistencija te Jaylen Brown s 30 poena i devet skokova.

Indiana u polufinalu, koje je na rasporedu u noći s četvrtka na petak u Las Vegasu, čeka pobjednika dvoboja između Milwaukee Bucksa i New York Knicksa.