TOTALNA DOMINACIJA

Max Verstappen pokorio 'Grad poroka', nije ga zaustavila ni kazna

19.11.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je na Velikoj nagradi Las Vegasa i ostvario 18. pobjedu u sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1 i 53. u karijeri.

Za veliki povratak Formule 1 u 'Grad poroka', 41 godinu nakon Velike nagrade Caesars Palacea, Verstappen je pobijedio Ferrari Charlesa Leclerca i drugi Red Bull - Sergija Pereza, koji će na kraju sezone biti viceprvak svijeta.

Francuz Esteban Ocon (Alpine) zauzeo je četvrto mjesto.

Počevši s pole positiona, Leclerca je već u prvom zavoju prestigao Verstappen zahvaljujući nedopuštenom manevru, kojeg su suci kasnije kaznili s pet sekundi. Leclerc je definitivno popustio Nizozemcu u 37. krugu, 13 krugova prije kraja.

  • +5
Formula 1, VN Las Vegasa Izvor: Profimedia / Autor: Darron Cummings / AFP / Profimedia

'Viva Las Vegas', pjevao je Verstappen na svom radiju nakon što je prešao liniju ispod kockaste zastave koju je držao Justin Bieber.

Nizozemac je, međutim, žestoko kritizirao održavanje utrke u Las Vegasu tijekom tjedna, osuđujući kvalitetu staze i naglasak na show u odnosu na sportski aspekt. U poretku konstruktora, Ferrari se vratio na četiri boda od Mercedesa u borbi za drugo mjesto iza Red Bulla, koji je već osvojio titulu, prije 22. i posljednje Grand Prix sezone koja će se održati sljedeći tjedan u Abu Dhabiju, gdje Verstappen može produžiti svoj rekordni niz pobjeda.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'