ukupno 47

U Primorsko-goranskoj županiji četvrti dan bez novooboljelih

16.04.2020 u 11:57

Bionic
Reading

U Primorsko-goranskoj županiji već četvrti dan nema novoozaraženih koronavirusom, ozdravilo je 20 osoba, pa je sada u toj županiji ukupno 47 oboljelih, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite

'Dvanaest oboljelih koji se nalaze u riječkoj bolnici u stabilnom su stanju i nitko od njih nije na respiratoru', potvrdio je načelnik županijskog Stožera Marko Boras Mandić.

Istaknuo je da na području Gorskog kotara nema oboljelih od koronavirusa te da se mjere na tom prodručju, kao i u ostalim djelovima županije, dosljedno provode.

Također, u domovima za starije osobe u Primorsko-goranskoj županiji nema oboljelih, a jučer su u tim domovima pojačane preventivne mjere.

Po riječima šefa Stožera, Primorsko-goranska županije ima najmanje oboljelih od koronavirusa na 100 tisuća stanovnika, samo 22 oboljele osobe, dok su 43 bolesnika hrvatski prosjek.

Vjerujem da ćemo u ovoj županiji, kada dođe do popuštanja mjera, biti prvi na redu, rekao je i pozvao sve da i nadalje poštuju sve preporuke i mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa.