INSPEKCIJA NA TERENU

U prijevozu učenika utvrđeno 155 prekršaja

05.10.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Čak 155 prekršaja u prijevozu učenika utvrdila je Služba inspekcije cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture tijekom nadzora provedenog u rujnu ove godine u svih 20 županija i Gradu Zagrebu

Inspekcija je pregledala 446 vozila od 127 prijevoznika za prijevoz učenika u 303 škole, nakon čega je donijela dva rješenja o isključenju vozila iz prometa, 21 rješenje o otklanjanju nedostataka, te tri rješenja o zabrani. Izdano je ukupno 11 prekršajnih naloga, te podignuto 13 optužnih prijedloga, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tijekom nadzora utvrđeno je 155 prekršaja, od kojih 19 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, dok je 136 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Najviše prekršaja odnosi se na nedostatak dokumentacije vezane za obavljanje posebnog linijskog prijevoza, a ostali prekršaji na nezakonito obavljanje podvozarstva, te na neposjedovanje izvoda iz licencije za vozila kojima se obavljao prijevoz.

Iz Ministarstva dodaju kako će se obavljanje inspekcijskog nadzora prijevoza učenika nastaviti i dalje, sukladno godišnjem planu rada inspekcije cestovnog prometa.