nesretan slučaj

U Poreču poginuo prilikom izvođenja radova, bio je zaražen koronavirusom

19.04.2020 u 13:21

Bionic
Reading

Prilikom izvođenja građevinskih radova na kući u naselju Špadići na području Poreča u petak popodne poginuo je 51-godišnji albanski državljanin, izvijestila je istarska policija, a iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije doznaje se da je stradali radnik bio zaražen koronavirusom.

Istarska policija je u petak oko 15,25 sati primila dojavu da je prilikom izvođenja građevinskih radova na kući u naselju Špadići kraj Poreča poginuo 51-godišnji albanski državljanin i da su djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali reanimirati muškarca, no, nažalost, bezuspješno.

"Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom i inspekcijom za zaštitu rada utvrđuju okolnosti događaja",izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač dodavši kako će se na tijelu preminulog obaviti obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

U međuvremenu, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović potvrdio je kako je osoba poginula u nesreći bila zaražena koronavirusom.

"Po protokolu je od preminule osobe, prije obdukcije, uzet bris i utvrđeno je da je osoba stradala u nesreći bila zaražena koronavirusom. To nije osoba koja je preminula od COVID- infekcije, nego je poginula nesretnim slučajem. Svim osobama koje su bile na uviđaju i u mogućem kontaktu sa stranim državljaninom određena je mjera samoizolacije odnosno karantene za one koji nemaju uvjete za samoizolaciju", izvijestio je Stojanović. 

Po riječima načelnika istarske policije Bože Kirina, stradali je bio u društvu više albanskih državljana, koji se na području Istre nalaze od početka godine, odnosno od prije početka epidemije. 

"Radi se o skupini državljana Albanije koji su na našem području od siječnja i koji imaju uredno prijavljen boravak za obavljanje poslova", izvijestio je Kirin.