koronavirus

U Poreču i Umagu opet kršili mjere samoizolacije

21.04.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Istarska policija zabilježila je u Poreču slučaj opetovanog kršenja mjera samoizolacije, po treći put, dok su za još dvije osobe policijski službenici u Umagu utvrdili da po drugi put krše mjeru samoizolacije, izvijestila je u utorak istarska policija

'S obzirom na broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji na području naše županije, vidljivo je da se tek mali broj njih ne pridržava uputa epidemiologa te izlazi iz svog doma i ostvaruje socijalne kontakte s drugim osobama iako je to strogo zabranjeno', izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je kako je odgovornost osoba koje su u samoizolaciji ključna da se nastave dobri trendovi te da se spriječi daljnje širenje zaraze COVIDOM-19.

Policija je stoga još jednom podsjetila građane kojima je određena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora.

'Od jučer se žitelji Istre mogu nesmetano, bez e-propusnica kretati cijelom županijom, policijski punktovi postavljeni su na cestovnim pravcima na kojima graničimo sa susjednom Primorsko-goranskom županijom, i tu nema nikakvih problema', istaknulaje Vitasović.

U ime istarske policije zahvalila je građanima na dosadašnjem odgovornom ponašanju koje je dovelo do povoljnog stanja u Istri te je apelirala da i dalje ostanu odgovorni i na put kreću samo u slučaju prijeke potrebe.