OBJE IZNAD 116

U par dana umrle dvije najstarije žene na svijetu

10.04.2015 u 16:04

Bionic
Reading

Gertrude Weaver iz Arkansasa umrla je u ponedjeljak u 116. godini života, samo nekoliko dana nakon što je proglašena najstarijom osobom na svijetu

Weaver je postala najstarija žena svijeta prošle srijede nakon što je u dobi od 117 godina umrla do tada najstarija žena Japanka Misao Okawa.

Gradonačelnica Camdena Marie Trisollini prošli je tjedan razgovarala s Weaver kada je njezina cimerica u domu za umirovljenike navršila 100 godina.

'Bila je stvarno draga gospođa. Bila je relativno živahna i razborita tijekom našeg razgovora prije rođendanske proslave', rekla je Trisollini.

'Kada ste je pitali da vam da savjete za dug život, ona bi rekla: koristite puno losiona za kožu, budite ljubazni prema svima, volite svoje susjede i jedite hranu koju ste sami skuhali. Ne jedite u restoranima brze hrane', ispričala je gradonačelnica.

Weaver je rođena 1898. godine u obitelji zemljoposjednika. Organizacija Gerontology Research Group prošli je tjedan potvrdila da je Weaver bila stara 116 godina. U prilog tome govori općinska dokumentacija iz 1915. u kojoj piše da je tada imala 17 godina. Iz nekih drugih dokumenata proizlazi da je rođena u travnju. No taj podatak nije bilo moguće potvrditi pa je kao službeni prihvaćen uobičajen datum 4. srpnja kada je slavila rođendane.

Trisollini kaže da je osoblje doma već radilo planove za proslavu Weaverina 117. rođendana. Weaver im je prošli tjedan rekla kako bi voljela da je posjeti predsjednik Barack Obama jer je oba puta glasala za njega. Umrla je od komplikacija upale pluća koja je prilično čest uzrok smrti u tako poodmaklim godinama.

sve osim nogometa

Učitavanje...