pandemija

U Osječko-baranjskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom preminulo šest osoba, a potvrđen 41 novi slučaj zaraze

04.04.2021 u 10:28

Bionic
Reading

Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrlo je šest osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 59 do 84 godine, a potvrđen je 41 novi slučaj zaraze, objavio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite

U osječkom Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje županije obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 41 bio pozitivan na koronavirus. Najviše novopozitivnih osoba, njih 11, ima prebivalište na području Osijeka, zatim šest na području Našica i četiri na području Belišća dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju nalazi se 77 zaraženih osoba. U osječkom KBC-u 54 od kojih 18 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice njih 23. Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2 305 osoba.

Policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje, u Osijeku, a  obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera. U zatvorenom dijelu jednog ugostiteljskog objekta u Valpovu zatekli su više osoba, a protiv vlasnika slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

  • +4
Testiranje na koronavirus u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL