grijanje na toplanu

U Osijeku u utorak počinje sezona grijanja

24.10.2022 u 19:12

Bionic
Reading

Tvrtka HEP - Toplinarstvo potvrdila je kako će u utorak, 25. listopada početi s uključivanjem grijanja za korisnike na području grada Osijeka, izvijestila je u ponedjeljak osječka Gradska uprava

Osječki gradonačelnik Ivan Radić zatražio je u nedjelju od HEP - Toplinarstva da se da se u što kraćem roku pusti u rad pogon osječke toplane.

U izjavi novinarima gradonačelnik Radić rekao je u ponedjeljak da su ga iz HEP - Toplinarstva izvijestili kako će se na području Osijeka grijanje uključivati od sutra i trajat će idućih nekoliko dana.

"Vjerujem da je to vijest koja će razveseliti brojne sugrađane koji su mi se ovih dana javljali ukazujući na problem neprimjerenih temperatura u stambenim i poslovnim prostorima. Prvenstveno tu mislim na sugrađane s malom djecom, treće životne dobi, zdravstvene i obrazovne ustanove te domove umirovljenika", istaknuo je Radić.

Ocijenio je kako je "racionalno upravljanje u vrijeme energetske nesigurnosti od iznimne važnosti, ali zdravlje je uvijek bilo i uvijek će biti prioritet".

S obzirom na to da grijanje na području grada Osijeka nije u ovlasti gradonačelnika ni Gradske uprave, gradonačelnik Radić zahvalio je tvrtki HEP - Toplinarstvu što je uzela njihov prijedlog u razmatranje te donijela odluku koja je u interesu svih građana Osijeka, a to je da grijanje počne čim prije.