UPALJENI KOTLOVI

Gradska toplana Karlovac počela grijati, zaustavljena obnova vrelovodne mreže

20.10.2022 u 17:33

Bionic
Reading

Direktor karlovačke Gradske toplane Hrvoje Klobučar izjavio je u četvrtak da su "upaljeni kotlovi", što znači da se oko 7800 korisnika počelo grijati, a za ovu su godinu zaustavljeni radovi na obnovi vrelovodne mreže u sklopu europskog projekta vrijednog više od 133 milijuna kuna

Kako je objasnio Klobučar, zbog problema s poremećajima u nabavi, odrađeno je manje posla na zamjeni starih cijevi novima nego što se planiralo, a ostatak mreže bit će obnovljen sljedeće godine. Kako je precizirao, odradilo se 36 posto radova.

Cijeli grad je zbog obnove vrelovoda pun gradilišta, a nedavno se dogodila i nesreća u kojoj je jedna osoba pala u iskopanu jamu i poginula.

"Radovi su gotovi za ovu godinu. Cijevi su spojene. Radit će se još mjesec i pol izolacija spojeva i zatrpavanje jama", rekao je direktor i dodao da na dijelovima već obnovljene mreže ne očekuje probleme kao što su nekoć redovita puknuća cijevi.

Napomenuo je da su ulazne cijene energenata zbog energetske krize "otišle u nebo", i to cijena plina, kojim se uglavnom koristi karlovačka Gradska toplana, najmanje deset puta, ali krajnji korisnici ne trebaju strahovati da će im se drastično povećati računi zbog odluka Vlade Republike Hrvatske.