TRAGEDIJA U TUNELU

U nesreći stradao apostolski nuncij Ante Jozić; KBC Split: Stabiliziran je, ali i dalje kritično

08.04.2019 u 10:30

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo upravljajući osobnim vozilom sudjelovao je mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije

'Mons. Jozić je vozilom hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Split te je primljen s ozljedama koje su bile kvalificirane kao teške. Izvršen je kirurški zahvat te je prema najnovijim informacijama stanje mons. Jozića stabilno.

Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje.

Sve daljnje informacije ćemo davati pravovremeno', izvijestili su iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.

Jozić je stabilno, ali i dalje kritično

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano, ali i dalje kritično.

Podsjetimo, papa Franjo imenovao je 2. veljače svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije don Antu Jozića naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Novog nadbiskupa imenovanje je zateklo na službi voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu (Consigliere culturale) u sklopu filipinske Apostolske nuncijature.

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, novoimenovanog nadbiskupa Cisse i apostolskog nuncija u Obali Bjelokosti, predviđeno je za 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu.