BIJEG OD PLAVACA

U luđačkoj potjeri po Istri autom gurao policiju s ceste

15.11.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Prava maratonska potjera dogodila se u ponedjeljak navečer na jugu Istre. Dvadesetosmogodišnji je mladić bježao od policije i pritom ludujući po cesti ozbiljno ugrozio policajce i druge sudionike u prometu, javlja PU istarska

Sve je počelo u Puli oko 23.30 sati, kada je prometna policija na raskrižju Tršćanske i državne ceste D21 u Puli uočila teretni automobil Citroën pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak s područja Žminja. Policija ga je zbog prekršaja pokušala zaustaviti, no 28-godišnjak se oglušio na zvučne i svjetlosne signale te nastavio vožnju u smjeru Vodnjana.

Na vodnjanskom području u potjeru se uključila i interventna policija, a potjera se nastavila po selima na području Barbanštine. Tijekom potjere 28-godišnjak je u više navrata prelazio iz traka u trak s namjerom da spriječi policijske službenike u pretjecanju i izgura ih s ceste. U blizini Žminja 28-godišnjak je skrenuo s glavne prometnice na šumski put, gdje je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i udario u suhozid, a potom je izašao iz vozila i pobjegao u šumu.

Policijski službenici uskoro su ga pronašli, uhitili i doveli u prostorije policijske postaje. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, protiv njega se podnosi kaznena prijava u redovitom postupku, a radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama slijedi pokretanje prekršajnog postupka.