RADOST ZA INVESTITORE

U Križevcima građevinske dozvole za jedan dan

17.06.2016 u 12:49

Bionic
Reading

U križevačkoj poduzetničkoj zoni Gornji Čret sljedećeg tjedna počet će gradnja dvaju proizvodnih objekata tvrtki Watropur i Biplast, za koje je su građevinske dozvole nakon predaje dokumentacije izdane za jedan dan

Poduzetnici su u četvrtak predali dokumentaciju, a u petak dobili građevinsku dozvolu.

Watropur se bavi proizvodnjom modernih ekoloških niskotemperaturnih sušara, vijčanih filter preša i upravljačkih ormara za industriju i postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. U novoj hali površine 3500 kvadratnih metara te pratećim uredima, Watropur planira zaposliti 20 djelatnika. Proizvodnja u novom objektu u koji se ulaže 10 milijuna kuna, trebala bi početi 1. srpnja 2017. godine.

Radi se o tvrtci koja je u 50-postotnom vlasništvu švicarskog Watropura i u istom postotku križevačkog poduzetnika Krunoslava Kovačića.

Biplast se bavi proizvodnjom polieterskih proizvoda i zapošljava 20 radnika. Svu proizvodnju - spremnike za vodu i pjenu i dijelove za vatrogasna vozila, isporučuje zagrebačkom poduzeću Ziegler. U poduzetničkoj zoni Gornji Čret izgradit će postrojenje površine 500 metara četvornih.

Do sada je ugovore o kupnji zemljišta ili pravu izgradnje u zoni Gornji Čret sklopilo šest poduzetnika.