bezobrazluk

U Karlovcu netko upao u trijažni šator i fotografirao osobe koje su stigle na testiranje na koronavirus

27.03.2020 u 13:16

Bionic
Reading

U karlovačkoj Općoj bolnici netko je u petak skinuo zaštitnu ogradu na prilazu trijažnom šatoru, upao unutra i fotografirao osobe koje su stigle na testiranje na koronavirus, javila je kratkom porukom glasnogovornica Županijskog stožera Civilne zaštite Ivana Rumenović Novinić.

Naime, riječ je o fotografiranju djelatnika bolnice i ljudi koji su jutros iz Ogulina došli na testiranje na novi koronavirus, a zasad nije jasno je li to radoznali građanin, slučajni prolaznik ili fotoreporter, rekao je ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić, dodajući kako to može rezultirati objavom i nedopustivim etiketiranjem mogućih pacijenata.

Uz riječi da je to 'ozbiljna situacija', novinare je u Viber grupi, osnovanoj u vezi s radom Stožera Civilne zaštite radi borbe protiv COVID-19, glasnogovornica Rumenović Novinić upitala je li netko od medija u toj grupi poslao fotografa.

'Pitam prvo vas jer su ravnatelju za vrijeme brifinga javili da su imali proboj novinara u šator. Je li stvarno netko od vas prošao preko svih zaštitnih barijera u bolnici kako bi fotografirao osobe koje su došle iz Ogulina? Nadam se da su informacije krive', rekla je glasnogovornica.

Iz nekoliko redakcija dobila je odgovor da oni nisu. Štoviše, nazvali su to ekshibicionizmom, a ne novinarstvom.

Na prilazu karlovačkoj Općoj bolnici dva su trijažna šatora za odvajanje pacijenata u dvije bolničke zgrade. U jednu idu oni za koje se sumnja naCOVID-19 ili je on potvrđen, a u glavnu bolničku zgradu propuštaju se ostali pacijenti, ali samo oni s višim stupnjem hitnosti i stručnom procjenom je li im neki tretman nužan u uvjetima globalne zdravstvene krize ili se on može odgoditi.