AUTOBOMBE I ORUŽANI NAPAD

U Iraku najmanje 62 mrtvih i 204 ozlijeđena

13.06.2012 u 09:39

Bionic
Reading

U seriji napada u srijedu ujutro širom Iraka poginule su najmanje 62 osobe, dok su 204 ranjene, potvrdili su policijski i bolnički izvori, javlja BBC

Dvije autobombe eksplodirale su u srijedu rano ujutro u središtu Iraka u Hili, ubivši najmanje trinaest osoba, a u prijestolnici Bagdadu dogodilo se više eksplozija bomba i oružanih napada, izvijestili su mjesni čelnici.

U jednom od tih napada najmanje je devet osoba ubijeno kada je bomba usmjerena na šijitske vjernike eksplodirala na policijskoj kontrolnoj točki u Bagdadu, priopćili su policijski i bolnički izvori u glavnom iračkom gradu.

U Hili je prva bomba eksplodirala pokraj restorana, ubivši šest i ranivši 20 osoba, a druga nekoliko sekunda poslije, pri čemu je ubijeno sedam i ranjeno 25 osoba, po policijskom i medicinskom izvoru.

Iz Bagdada je dojavljeno o eksploziji pet bomba, među kojima četiri autobombe, i dvama oružanim napadima u više četvrti prijestolnice, po izvoru u ministarstvu unutarnjih poslova.

U zadnjem većem napadu u prijestolnici 4. lipnja, koji je izveo bombaš samoubojica, razoreno je sjedište šijitske vjerske zaklade, a poginulo je barem 25 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Iračka islamska država, produžena ruka Al Kaide.