PREDSTAVLJANJE POSLOVNE KULTURE

U Hrvatsku stižu predavači iz Katara

06.09.2012 u 18:36

Bionic
Reading

U četvrtak je u zagrebačkoj Gradskoj kavani predstavljen program Drugog edukacijskog dana u organizaciji Hrvatsko-katarske udruge. Katar je u ovom trenutku jedna od rijetkih država koja ima osigurana financijska sredstva, sukladno svojoj viziji rasta. Stoga je već sada spremna za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine u sklopu čega mora izgraditi najmanje 350 hotela te ostalu potrebnu infrastrukturu, stoji u priopćenju Hrvatsko-katarske udruge

Iz tih razloga Hrvatsko-katarska udruga želi kroz praktične primjere predstaviti poslovnu kulturu Katara.

Prvi put će se u Hrvatskoj održati edukacija na kojoj će predavati dvojica predavača iz Katara, Malik Al – Kammaz iz državne tvrtke Saba & Co. IP te Badih J. Touma iz arhitektonskog ureda MZ & Partners.

U uvodnom predavanju Nermin Botonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete istaknuti će posebnosti arapske i islamske kulture.

Potpredsjednica za gospodarstvo Hrvatsko-katarske udruge, Maja Rendulić, istaknula je: 'Ponosni smo što smo prvi u Hrvatskoj koji će dovesti predavače iz Katara i koji će našoj poslovnoj javnosti predstaviti konkretne primjere iz prakse. Smatram da imamo što ponuditi katarskom tržištu. Našim je tvrtkama i pojedincima potrebno pružiti informacije koje ne mogu dobiti iz prve ruke. Zato je tu Hrvatsko-katarska udruga.'

Kako je i objasnio glavni tajnik Hrvatsko-katarske udruge Seif Aldin Salameh cilj edukacijskog dana je pripremiti i informirati hrvatske poslovne subjekte, arhitekte, građevinske inženjere kroz praktične savjete, na mogućnosti koje pruža Država Katar, jedno od najuspješnijih svjetskih gospodarstava.

Drugi edukacijski dan pod nazivom 'Business Road to Qatar' održat će se 4. listopada 2012. u hotelu Aristos.