u samoizolaciji 618 osoba

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest novozaraženih koronavirusom

10.09.2020 u 14:42

Bionic
Reading

U Dubrovačko-neretvanskoj trinaest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sedamnaest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite

Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, od kojih je za dvije muške osobe utvrđena epidemiološka veza. Zaraženi su i dvije muške i jedna ženska osoba iz Metkovića, od kojih jedna muška i jedna ženska osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu, kao i dvije muške osobe iz Ploča.

Zaraženi su i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke, koja se vjerojatno zarazila izvan županije, te jedna ženska osoba iz Dubrovačkog primorja i jedna ženska osoba koja nema prebivalište u županiji.

Među sedamnaest izliječenih osam ih je iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te po jedna iz Ploča, Zažablja i Župe dubrovačke, kao i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 24 osobe, od kojih su četiri na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 618 osoba. U protekla 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, što je ukupno 68 od početka pandemije.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 11 285 uzoraka.