‘PALA’ I PUMPA EUROPETROL

U četiri dana pet razbojstava u Rijeci

31.10.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Tijekom noći riječki su policajci peti put u posljednja četiri dana intervenirali zbog razbojstva. Ovoga puta na meti je, treći put ove godine, bila benzinska postaja Europetrol u Osječkoj ulici. Maskirana muška osoba je u gluho doba noći, u 4.20 sati, ušla u prostorije benzinske postaje, pištoljem zaprijetila djelatniku, otuđila sav novac i pobjegla

Podsjetimo, serija razbojstava započela je u srijedu, 28. listopada, u popodnevnim satima, u Ičićima nedaleko od Opatije, kada je opljačkana poslovnica Hrvatske pošte. Istoga dana u 20.15 sati dvije su osobe otuđile novac iz kladionice Fortuna u riječkoj Budicinovoj ulici. U četvrtak su razbojnici pauzirali, a u petak su oko 18.30 sati, u vremenskom razdoblju od samo četiri minute, pljačkali na dvije lokacije. Dvojica su s motorističkim kacigama na glavama ukrala novac iz Fine u Čavlima, a jedan iz Hrvatske pošte na Pehlinu.

Ukupno sedam osoba počinilo je tih pet razbojstava, a policija, ako ih pronađe, tek treba utvrditi jesu li neki ponavljali kaznena djela. Sva su razbojstva počinjena na isti način, maskirane osobe ili s kacigama prijetile su djelatnicima pištoljima, a jedan je zaštitar pritom i lakše ozljeđen. Količina ukradenog novca još se utvrđuje.
Iz PU primorsko-goranske javljaju da još nitko nije pronađen i da policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima.