SNJEŽNA ZABAVA U ZAGORI

U centru Vrgorca osvanulo skijalište!

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 03.02.2012 16:10
  • Objavljeno 03.02.2012 u 16:10
Snijeg u Vrgorcu 2

Snijeg u Vrgorcu 2

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Snijeg koji neprestano pada od jučer zablokirao je Dalmatinsku zagoru. Škole i ustanove u Imotskom i Vrgorcu ne rade, debeli snježni pokrivač onemogućio je autobusni prijevoz za 3.000 imotskih i 1.500 učenika u vrgoračkim školama

U samom Vrgorcu visina snijega je oko 50 cm, a u okolnim selima, posebice u planinskom djelu općine, prelazi jedan metar.

Jure Divić

Jure Divić

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Ralice čiste ceste u samom središtu mjesta i državnu cestu D-62 od Vrgorca do ulaza na Dalmatinu na Ravči, no bez prijeke potrebe i bez lanaca i zimske opreme ne preporuča se nikakvo putovanje.

Dva kombija talijanskih hodočasnika koji su krenuli u Međugorje, po izlasku s Dalmatine zaglavili su na ulazu u Vrgorac, no pomogli su im vrgorački vatrogasci koji su im posudili i postavili lance za kotače, te im omogućili vožnju prema konačnom odredištu.

Odavno neviđeni snijeg, koji i dalje pada, blokirao je život u Vrgorcu, no Vrgorčani su ga iskoristili za snježne radosti te od najfrekventnije ulice, Hrvatskih velikana, napravili skijalište i priredili nesvakidašnji ugođaj u Tinovom gradu, u kojemu nikad do sada nije viđeno skijanje na pravim skijama, i to u samom središtu mjesta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi