kao i u hrvatskoj

[VIDEO] U Beogradu prometni kolaps: Taksisti prosvjedom blokirali ceste

30.09.2019 u 15:38

Bionic
Reading

Beogradski taksisti okupili su se ispred zgrade Vlade Srbije gde su prosvjedovali zbog, kako kažu, toga što država ne provodi zakon. Najavili su da će prosvjedi biti organizirani svakodnevno u od 13 do 15 sati

Kako javlja N1, Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je okupljenima rekao da više neće tražiti riješenje kroz institucije već da 'uzimaju stvar u svoje ruke'.

Kao glavne krivce imenovao je ministre Branka Ružića i Aleksandra Antića.

Prema procjenama, u prosvjedu je sudjelovalo 3.000 vozila, a blokirali su dobar dio prometa u Beogradu, pogotovo u kucavici grada u Kneza Miloša.

Prosvjede organiziraju zbog toga što država ne provodi zakon protiv 'privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prijevoz', objavljeno je na Facebook stranici Ugovorne privredne taksi komore Srbije.

Okupljanje taksista je počelo u podne u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod dvorane Pionir i na novom Obrenovačkom putu na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze, odakle su se svi uputili prema zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

U prosvjedu su sudjelovali Savaz auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorna privredna taksi komora Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprijevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.