GRADNJA LUKSUZNE VILE

Tvrtka povezana s Milanovićevim bratom uzbunila Dubrovnik

18.07.2014 u 14:29

Bionic
Reading

Tvrtka Magnitudo čiji je osnivač i donedavni vlasnik prema podacima Poslovne Hrvatske i Registra Trgovačkog suda bio mlađi brat premijera Zorana Milanović, Krešimir, u Dubrovniku na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Ulici kardinala Stepinca gradi ekskluzivnu vilu i stanove za prodaju s pogledom na uvalu Lapad

Prema informacijama portala Dubrovnikpress.hr, zemljište na kojemu će niknuti ovo grandiozno zdanje s bazenom i parkingom za automobile na samome vrhu vile Krešimir Milanović kupio je prije dvije godine.

Dubrovački kuloari šuškaju kako je riječ o poslu u koji je mlađi Milanović ušao s Igorom Maksimilijanovićem, dečkom Sanje Duggan, koji je svojedobno bio direktor Magnituda.

Prema podacima Registra Trgovačkog suda, današnji direktor tvrtke Magnitudo d.o.o. je građevinar Joško Marić, vlasnik tvrtki Marić projekt i Marić građenje.

Međutim, Magnitudo je i dalje registriran na adresi Ljudevita Gaja 53 u Zagrebu na kojoj 42-godišnji diplomirani ekonomist Krešimir Milanović stanuje.

'Krešimir Milanović više nije ni u kakvoj vezi s tvrtkom Magnitudo. Direktor tvrtke sam ja, a vlasnice su Anita Roguljić Jukić i Suzana Marić', kazao je za tportal Joško Marić ne želeći odgovoriti je li rodbinski povezan sa Suzanom Marić.

Upitan zbog čega je Magnitudo i dalje registriran na adresi stanovanja Krešimira Milanovića, Marić je kazao: 'Željeli smo registrirati tvrtku u Splitu, ali već jedna s takvim imenom tamo postoji i zbog komplikacija oko papirologije kad prebacujete adresu sjedišta tvrtke odlučili smo ostati na adresi u Zagrebu.

Dozvole potrebne za izgradnju vile u Dubrovniku tvrtki Magnitudo, investitoru ovog luksuznog projekta, izdao je Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Dubrovnika krajem travnja ove godine. Radove po projektu koji je izradio dubrovački arhitekt Vlaho Alamat izvodi građevinska tvrtka Konel.

Zanimljivo da je spomenuta tvrtka dobila dozvolu prema kojoj zahtjevne građevinske radove može obavljati tijekom ljetnih mjeseci, pa iznajmljivači iz Ulice kardinala Stepinca strahuju da će višesatna buka s gradilišta odbiti goste od njihovih soba i apartmana.