POKUŠAJ SILOVANJA

Tužitelji nastavljaju istragu protiv Strauss-Kahna

06.07.2011 u 22:39

Bionic
Reading

Predmet protiv bivšeg izvršnog direktora MMF-a Dominique Strauss-Kahna, optuženog za silovanje, nije odbačen i istraga se nastavlja, objavilo je u srijedu tužiteljstvo u New Yorku nakon dvosatnog sastanka s njegovim braniteljima

Predmet protiv Strauss-Kahna pretrpio je veliki udarac prošloga tjedna kada su tužitelji iznijeli sumnju u vjerodostojnost iskaza sobarice u luksuznom hotelu Sofitel na Manhattanu, koja ga je optužila za napad i pokušaj silovanja 14. svibnja.

Sastanak u srijedu održan je usred rastućih nagađanja da će tužitelji možda morati odustati od predmeta protiv donedavnog čelnika Međunarodnog monetarnog fonda, koji se sada suočava s drugom optužbom za pokušaj silovanja u Francuskoj.

Strauss-Kahnovi odvjetnici Benjamin Brafman i William Taylor ocijenili su da je sastanak s tužiteljima bio 'konstruktivan', ne želeći komentirati da li se predmet kreće prema odbacivanju. 'Imali smo konstruktivan sastanak. To je sve što ću reći', kazao je branitelj Brafman novinarima nakon sastanka s glavnim tužiteljem na Manhattanu, Cyrusom Vanceom. Tužiteljstvo je u email poruci navelo samo da se 'istraga nastavlja', odbijajući komentirati sastanak.

Strauss-Kahn, istaknuti francuski političar koji je do incidenta u Sofitelu smatran favoritom na idućim predsjedničkim izborima, prošloga je tjedna pušten iz kućnog pritvora nakon što su tužitelji objavili svoje sumnje u vjerodostojnost 32-godišnje sobarice iz Gvineje.

No i sudac i tužitelj su inzistirali da predmet nije zaključen i da optužbe još uvijek stoje. Strauss-Kahn se mora ponovo pojaviti na sudu zbog saslušanja 18. srpnja.