slučaj političke korupcije

[VIDEO] Tušekova verzija priče o mitu: Šimunić me je htio zlobno diskreditirati! On je tražio sastanak i logističku suradnju pa je izvijestio novinare

26.01.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Žarko Tušek, saborski zastunik HDZ, šef županijske organizacije Krapinsko-zagorske, komentirao je snimku koju je objavio nezavisni vjećnik Viktor Šimunić u Oroslavju iz koje je razvidno da mu je Tušek nudio pomoć u kampanji, plakate, logistiku, a zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika. Tušek mu je nudio i mjesto pročelnika...

'To nije točno. Do tog dana nisam imamo nikakakav kontakt sa Šimunićem. Tada sam ga prvi put vidio. On je iskazivao želju za sastankom sa mnom. Sastanak je očito imao neke druge motive kako bi se mene i moju stranku diskreditiralo.

Taj sastanak je bio opuštenog kaktera i klijeti gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka. Kao čelnik spreman sam razgovarati sa svakim pa i sa nezavisnim vijećnikom. Šimunić je sam dao do znanja da je razgovarao sa svim akterima na političkoj sceni. Cijelu situaciju je izigrao', kazao je Tušek potvrdivši da je snimka autentična.

Poslušajte snimku razgovora između Šimunića, Tušeka i Gredičaka u opuštenoj atmosferi zagorske klijeti

Naveo je da je sastanak bio u kontekstu želje Šimunića da bude kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije.

'Sam je rekao da mu je potrebna podrška i partnerstvo, da bi nastavio političke ambicije. Nažalost, iskoristio je sastanak da bi diskreditirao mene i moje ljudske pomoći. Jasno sam dao do znanja da nema nikakve političke trgovine', rekao je Tušek, dodavši da je Šimuniću želio logistički pomoći.

Video: (Patrik Macek/Pixsell)

“Niti jednom riječju nisam rekao da ću mu financirati plakate, ali da ću mu logistički pomoći, ako ima želju i političke ambicije na području Krapinsko-zagorske županije, ali da si sam nađe sponzore”, rekao je Tušek, dodavši da Šimunić na području županije nije nikakav politički akter.

Naveo je da je jasno naznačio da karikira mogućnost njegova angažmana.

“Više puta sam naglasio da nismo došli ništa trgovati, što se vidi iz audio snimke tog razgovora”, rekao je Tušek.

Istaknuo je da sa stranačkim šefom Andrejom Plenkovićem nije razgovarao o tome da bude kandidat za župana.

“Premijeru Plenkoviću bilo je žao što sam se našao u toj situaciji i razgovarao s osobom koja je očito imala zlobne namjere da mene diskreditira”, rekao je Tušek, dodavši da je Plenkoviću objasnio da na razgovor nisu išli ni sa kakvim nečasnim namjerama.

“Ne očekujem nikakav poziv USKOK-a, ali ako bi došlo, ja sam otvoren za razgovore, a iz transkripta se vidi kakva je bila moja namjera”, zaključio je Tušek.