politička korupcija

[AUDIO] Poslušajte snimku kako član predsjedništva HDZ-a Tušek pokušava kupiti vijećnika u Oroslavju

26.01.2021 u 08:40

Bionic
Reading

Nezavisni vijećnik u Oroslavju Viktor Šimunić snimio je razgovor s članom predsjedništva HDZ-a Žarkom Tušekom i gradonačelnikom Emilom Gredičakom. Iz nje je razvidno da mu je Tušek nudio pomoć u kampanji, plakate, logistiku, a zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika. Tušek mu je nudio i mjesto pročelnika...

Dan prije nego li će poći na sastanak s dvojcom iz HDZ-a Šimunić se javio u 24 sata rekao da misli da će ga probati potkupiti i odlučio je sve snimiti.

Podsjetmo, lokalni izbori su svibnju, a u Krapinsko-zagorskoj županiji je na vlasti SDP i vodi je Željko Kolar. Tušek, koji vodi i županijski HDZ, došao je s idejom da Šimunić, kao čovjek već poznat javnosti, osnuje nezavisnu listu koja bi odnosila glasove SDP-u.

'Apsolutno nismo ništa nudili, razgovarali smo normalno o suradnji. Nije bilo riječi o funkcijama, pozicijama, ništa, ništa, ništa. Kažem vam to kao čovjek koji ima svoje ljudske vrijednosti i moral' rekao Tušek za 24 sata.

Međutim, snimka govori nešto drugo.

Sličnu stvar napravila je HDZ-ova zastupnica u Vukovaru Marija Budimir kada je snimila tadašnjeg vukovarskog gradonačelnika SDP-a Željka Sabu. Zbog nje je Sabo 2013. godine odležao osam mjeseci u kaznionici u Lipovici.