ni kriv, ni dužan

Turudić tvrdi da nije bježao od policije, ali da ga je ona poticala da brže vozi

25.09.2019 u 12:02

Bionic
Reading

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je oslobođen krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici. Sudac Petar Bajan oslobodio ga je krivnje jer nema dokaza da je baš on počinio taj prekršaj. Turudić je danas novinarima ponovio da na bjelovarskoj obilaznici nije bježao policiji te ustvrdio kako nije vidio vozilo policijskog presretača

'Nisu mi policajci ništa govorili zašto se nisam zaustavio. Da je to istina, pa što je teži prekršaj nego prebrza vožnja', rekao je Turudić, javlja Jutarnji list.

Na tvrdnju novinarke znači li to da policajac laže, Turudić je odgovorio da on nije rekao da policajac laže. 'Kad sam to rekao? Nikad neću reći da policajac laže', poručio je.

'Ja sam prebrzo vozio potican od strane policijskog automobila. Izašla su dva službenika, bili su vrlo korektni i nisu mi rekli ništa o tome da se nisam zaustavio', dodao je.

Objasnio je i zašto se nije nikada odazvao na ročište.

'Nisam znao da je ročište. Poziv je odaslan u neobično doba kada ljudi nisu u Zagrebu, u vrijeme godišnjih odmora. Sutkinja je provela žurni postupak, ona je procijenila da nije nužno moje prisustvo na raspravi. Nisam utjecao na policajca niti sam razgovarao s policajcem, pitao me želim li vidjeti snimku prebrze vožnje, rekao sam da ne želim, jer znam da sam vozio 130 km/h', ispričao je predsjednik Županijskog suda.

Objasnio je kako to da niti u jednom trenutku nije vidio da je iza njega presretač.

  • +9
Ivan Turudić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Iz čega sam mogao zaključiti da je srebrni Audi presretač, tek kad je došao ispred mene i upalio rotirke. Pa policajac bi me prijavio da sam bježao, pa onda je on radio protiv sebe', poručio je Turudić.

Podsjetimo, mediji su izvijestili da je Turudić snimljen u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom, a potom se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač. Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, svjedočio je bjelovarski policajac na raspravi na prekršajnom odjelu tamošnjeg Općinskog suda, piše u srijedu Večernji list.

'Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti, što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču, zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Poslije sam se žalio na rješenje policije', izjavio je Turudić za 24 sata.

Turudić je zbog prebrze vožnje pravomoćno 20. kolovoza kažnjen s 1000 kuna, odnosno 666,67 kuna ako kaznu plati u roku od 30 dana. Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.