brza osveta

Turska bombardirala Kurde u sjevernom Iraku kao osvetu za napad u Ankari

01.10.2023 u 22:53

Bionic
Reading

Turska je izvela zračni napad u sjevernom Iraku, nakon napada bombaša samoubojice u glavnom gradu Ankari, priopćilo je njezino ministarstvo obrane, a prenose svjetski mediji

U zračnom napadu uništeno je 20 meta koje pripadaju kurdskoj militantnoj skupini PKK, koja je preuzela odgovornost za bombaški napad, navodi se u priopćenju objavljenom putem novinske agencije Eufrat, a koje prenosi Sky News.

Ranije u nedjelju, dva su policajca ozlijeđena u napadu u Ankari, nekoliko sati prije nego što je parlament trebao ponovno početi s radom nakon tromjesečne ljetne stanke.

  • +5
Teroristički napad u Ankari Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dvojica terorista izvela su napad, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya. Jedan je poginuo u eksploziji, a drugi je ubijen u pucnjavi s policijom. U izjavi na X, bivšem twitteru, glasnogovornik turske vlade rekao je: 'Izvedene su zračne operacije protiv terorističkih ciljeva u regijama Metina, Hakurk, Kandil i Gara na sjeveru Iraka protiv Separatističke terorističke organizacije (BTO) 1. listopada u 21h.

“Uništeno je ukupno 20 ciljeva, koji se sastoje od špilja, bunkera i skladišta koje su koristili i za koje se smatralo da su u njima bili odgovorni teroristi.

Glasnogovornik predsjednika Recepa Tayippa Erdogana dodao je: 'Ovim operacijama teroristička organizacija je pretrpjela još jedan veliki udarac. Kao što je naš predsjednik... jasno naglasio, neprijatelji Turske iznenada će osjetiti dah sigurnosnih snaga naše države na svojim vratovima'.

  • +3
Bombaški napad u Ankari Izvor: EPA / Autor: NECATI SAVAS