UBOJSTVO NA KRKU

Turista ubili zbog bankovne kartice

05.05.2009 u 15:51

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Rijeci, pod predsjedanjem suca Saše Cvijetića, danas je počelo suđenje Branku Musi (54) i Dominku Radiću (51) za ubojstvo talijanskog turista Pierangela Cerane u autokampu kod Punta na Krku 2007. godine

U optužnici, koju je pročitao zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Darko Karlović, stoji da su Musa i Radić u noći 5. svibnja 2007. provalili u Ceranin kamper u autokampu Konobama. Nakon provale, stoji u optužnici, vezali su ga ljepljivom trakom, Radić ga je izudarao plinskim pištoljem po glavi, a obojica su ga tukli rukama i nogama kako bi im otkrio gdje drži novac.

Uzeli su jednu bankovnu karticu pomoću koje su podizali novac na bankomatima.

Od teških ozljeda glave Cerana (61) je umro u riječkoj bolnici 11. svibnja, a Musa i Radić terete se za teško ubojstvo iz koristoljublja.

Obojica su izjavila da se ne osjećaju krivima.

Danas je svjedočila Ceranina udovica, koja je u vrijeme ubojstva bila u Italiji. Govorila je o dolasku u Punat nakon što je doznala za razbojstvo te o svojim spoznajama o ubojstvu. Rekla je da je, pregledavši kamper nakon policijskog očevida, utvrdila kako su pljačkaši uzeli samo jednu bankovnu karticu. Dodala je da su, zahvaljujući uspješnoj Pierangelovoj poslovnoj karijeri, bili dobrostojeća obitelj, a on je skupljao satove, automobile i motocikle te o tome rado govorio svojim poznanicima u Italiji i u kampu.

Svjedočio je i liječnik koji je pregledao Ceranine ozljede u autokampu te dvojica policajaca koji su prvi došli na mjesto nesreće. Oni su te večeri oko 23 sata na ulazu u Punat zaustavili vozilo u kojem su bili Radić i Musa zbog testiranja na alkohol, potvrdio je jedan od njih dvojice prepoznavši Musu.

Branko Musa uhićen je u srpnju 2007. kad je izlazio iz katamarana u Zadru, a Radića je uhitila austrijska policija u kolovozu 2007. Kako je za Radićem tragalo i nizozemsko pravosuđe budući da je osuđen na zatvorsku kaznu zbog razbojstva počinjenog u toj zemlji, iz Austrije je bio izručen u Nizozemsku, odakle je prije petnaestak dana izručen hrvatskome pravosuđu.