KUPAC JOŠ UVIJEK NEPOZNAT

Trumpova kuća iz djetinjstva prodana za 2 milijuna dolara

29.03.2017 u 21:59

Bionic
Reading

Kuća u njujorškoj četvrti Queens u kojoj je američki predsjednik Donald Trump proveo djetinjstvo prodana je u ponedjeljak nepoznatom kupcu po cijeni od 2,14 milijuna dolara

Dvokatnica u tudorovskom stilu, koju je 1940. godine izgradio Trumpov otac Fred, bila je dom budućem predsjedniku tijekom prve četiri godine života, a adresa na kojoj je kuća smještena nalazi se i u predsjednikovom izvodu iz matične knjige rođenih, prenosi agencija AFP.

Kuća izgrađena od crvene cigle prodana je na dražbi po 54 posto višoj cijeni nego što je iznosila prošlog prosinca kada je jedan investitor za tu nekretninu platio 1,39 milijuna dolara.

Govoreći o kući iz djetinjstva, Trump je gostujući u rujnu na televiziji NBC kazao kako je nesretan što je kuća na prodaju te kako je namjerava kupiti.

Misha Haghani, direktor agencije koja je organizirala dražbu, odbio je otkriti identitet kupca, naznačivši tek kako 'to ne znači da je nije kupio predsjednik osobno'. Također, nije htio otkriti ni broj ponuda koje su pristigle za kuću površine 186 četvornih metara koja se sastoji od pet spavaćih soba i pet kupaonica.    

Iako su slične kuće u tom dijelu Queensa procijenjene na 1,6 milijuna dolara, konačna cijena nekadašnje Trumpove kuće niža je od one kojoj se nadala agencija koja je procijenila kako bi Trumpova slava mogla povećati vrijednost nekretnine na čak 3 milijuna dolara.

Prethodni vlasnici stavili su kuću na dražbu sredinom listopada, ali su je povukli s tržišta kada se ukazala prilika da joj Trumpova pobjeda na izborima mjeseca dana kasnije poveća cijenu.

Iako skroman u usporedbi sa sadašnjim raskošnim Trumpovim neboderom u središtu Manhattana, njegov prvi dom je sada dio američke povijesti, zaključuje francuska agencija.