krivi iskaz

Trumpov sin po drugi put svjedočio pred odborom Senata

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 12.06.2019 21:36
  • Objavljeno 12.06.2019 u 21:36
Eric Trump i Donald Trump mlađi

Eric Trump i Donald Trump mlađi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Donald Trump mlađi, najstariji sin američkog predsjednika, svjedočio je u srijedu pred odborom Senata nekoliko sati nakon čega je rekao da nema razloga brinuti se zbog optužbi za davanje krivog iskaza

Predsjednikov najstariji sin rekao je da nije "nimalo" zabrinut zbog sumnji demokrata da je lagao Kongresu o sastanku s ruskim odvjetnikom u Trump Toweru 2016. godine.

Na druom saslušanju Trump mlađi je proveo tri sata pred obavještajnim odborom Senata u sklopu istrage o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore.

Osim o sastanku s ruskim odvjetnikom koji je obećao inkriminirajuće informacije o Hillary Clinton, protukandidatkinji njegova oca na predsjedničkim izborima, očekivalo se da će senatore na ispitivanju iza zatvorenih vrata zanimati i interes Donalda Trumpa starijeg za izgradnju nebodera u Moskvi.

Kako prenosi portal Politico, Trump mlađi je novinarima nakon saslušanja poručio da "mu je drago što je sve konačno gotovo".

On je ranije ovaj mjesec pristao odgovarati na pitanja tijekom četiri sata o šest tema, uključujući njegovu interakciju s Rusima tijekom predsjedničke kampanje i koliko je njegov otac bio upućen u to.

Posebni istražitelj Robert Mueller proveo je oko dvije godine istražujući je li se kampanja američkog predsjednika urotila s Rusima uoči izbora 2016. godine. Mueller je zaključio da nije bilo udruživanja, no pitanje o tome je li Trump kriv za opstrukciju istrage ostavio je otvorenim.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!