BIJESAN NA TUŽITELJE

Trump: Uvodna riječ 'demokrata i podlaca Schiffa' bila je 'puna laži i iskrivljavanja istine'

23.01.2020 u 21:59

Bionic
Reading

Donald Trump se u četvrtak razbjesnio na svoje demokratske tužitelje kojima je predbacio da su 'lažno' i 'netočno' prikazali činjenice koje su u središtu povijesnog suđenja radi njegova opoziva

Dan ranije je glavni tužitelj Adam Schiff u Senatu optužio američkog predsjednika da je htio "na prijevaru" osvojiti drugi mandat, zatraživši pomoć Ukrajine kako bi "kompromitirao" svog suparnika.

Prije nego je u petak poslijepodne nastavio iznositi dokaze, demokratski zastupnik je na Twitteru bio na meti niza osvetoljubivih poruka Donalda Trumpa.

Uvodna riječ "demokrata i podlaca Schiffa" bila je "puna laži i iskrivljavanja istine", obrušio se u četvrtak ujutro stanar Bijele kuće odmah nakon dolaska iz Švicarske gdje je sudjelovao na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Ponovo istaknuvši da je žrtva "lova na vještice", ljutiti milijarder je ocijenio da je publika bila "najpristranija i najkorumpiranija u povijesti Kongresa".

Čelnik demokratske manjine u Senatu, Chuck Schumer pohvalio je naprotiv "kratku i jasnu" uvodnu riječ punu "mučnih pojedinosti", što svjedoči o krajnjoj polarizaciji glede te teme.

"Doista bi mogla potaknuti sumnju" republikanskih senatora da je "predsjednik možda učinio nešto loše", rekao je novinarima.

Nakon tromjesečne istrage Zastupnički dom koji je u rukama demokrata, prihvatio je 18. prosinca, bez ijednog republikanskog glasa, dvije točke optužnice protiv Donalda Trumpa za zlouporabu ovlasti i za ometanje rada Kongresa.