verbalni rat

Trump se oglasio na Twitteru i Kim Jong- Una nazvao 'luđakom'

22.09.2017 u 14:53

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u petak je ponovno verbalno napao sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Una, kazavši da je on 'luđak' koji će biti stavljen na kušnju kao nikad dosad

'Sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-Un, bez sumnje je luđak kojemu nije strano izgladnjivanje i ubijanje pripadnika vlastitog naroda i bit će stavljen na kušnju kao nikada dosad!', napisao je Trump u jutrošnjem tweetu

Nova eskalacija u odnosima dvojice čelnika uslijedila je nekoliko dana nakon Trumpova govora pred Općom skupštinom UN-a, u kojemu je sjevernokorejskog čelnika nazvao 'čovjekom raketom' u samoubilačkoj misiji, zaprijetivši da će tu zemlju u potpunosti uništiti. U četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji. 

Samo nekoliko sati nakon informacije o uvođenju novih sankcija Pjongjangu, Kim Jong-Un je Trumpa nazvao 'mentalno poremećenom osobom' koja će 'skupo platiti prijetnje upućene njegovoj zemlji'.

Tenzije je pokušao smiriti američki državni tajnik Rex Tillerson koji je u petak izjavio da eskalacija napetosti sa Sjevernom Korejom predstavlja problem, no istovremeno je istaknuo da se usred oštre retorike i prijetnji vojnim napadima diplomatski napori nastavljaju. 

'Problem postoji, no naši diplomatski napori nastavljaju se nesmanjenim angažmanom', kazao je Tillerson u intervjju ABC-ju.  

Kremlj je u petak izrazio 'duboku zabrinutost' zbog eskalacije napetosti nakon razmjene 'prijetnji' između dvojice svjetskih čelnika.