objavio na twitteru

Trump šalje naoružane vojnike na granicu s Meksikom: Dolazi nam karavana od 20.000 imigranata

24.04.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump na twitteru je izvijestio svjetsku javnost da šalje naoružanu vojsku na granicu s Meksikom

U svom je tweetu naveo kako su meksički vojnici potegnuli oružje na pripadnike Nacionalne garde te je ponovno prozvao Meksiko da ne čini dovoljno u hvatanju i vraćanju ilegalnih migranata.

'Meksički vojnici nedavno su potegnuli oružje na pripadnike naše Nacionalne garde, vjerojatno kao taktiku skretanja pozornosti sa švercera droge na granici. Bolje da se to ne ponovi! Šaljemo NAORUŽANE VOJNIKE na granicu. Meksiko ne čini ni izbliza dovoljno u hvatanju i vraćanju!', napisao je Trump na twitteru.

U prethodnom postu je, pak, napisao kako je 'jako velika karavana od više od 20.000 ljudi' krenula kroz Meksiko, te da unatoč tome što su meksičke vlasti uspjele smanjiti taj broj moraju uhvatiti i ostatak karavane inače će SAD biti primoran zatvoriti taj dio granice i pozvati vojsku.

Osobe koje prate američkog predsjednika na toj društvenoj mreži na njegovo spominjanje karavane i slanja vojske podsjetile su ga da je već u nekoliko navrata govorio o karavanama koje dolaze prema SAD-u, te da te prethodne nisu postojale. Našlo se i onih koji smatraju da je Trumpovo ponašanje skretanje pozornosti sa za njega dosta nepovoljnog izvještaja posebnog istražitelja Roberta Muellera.

U tom se izvještaju navodi kako 22-mjesečna istraga nije utvrdila da su članovi Trumpove kampanje bili u zavjeri ili suradnji s ruskom vladom u aktivnostima miješanja u američke predsjedničke izbore. No, izvješće na 448 stranica daje jasnu sliku o tome kako je Trump pokušao omesti istragu, ali ne zaključuje da je počinio kazneno djelo ometanja pravde, iako ga niti ne oslobađa krivnje. Neki zastupnici iz redova Demokratske stranke već su najavili kako zbog toga žele pokrenuti postupak opoziva (impeachment) predsjednika Trumpa.