REPUBLIKANSKI KANDIDAT

'Trudnoća uslijed silovanja je Božje djelo'

24.10.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Braneći svoje stavove o abortusu, republikanski kandidat za američkog senatora Richard Muordock izrekao je šokantnu tvrdnju kako su trudnoće nastale kao posljedica silovanja 'nešto što je Bog namjeravao da se dogodi'

Demokrati su odmah osudili ovu skandaloznu izjavu koja bi mogla da pokrenuti kontroverze u završnici predsjedničke kampanje, u kojoj će biračice imati važnu ulogu i bitno naštetiti republikanskom kandidati Mittu Romneyju.

Govoreći u debati u Senatu, Mourdock je rekao kako vjeruje da život počinje začećem, javlja portal B92.net, i da je protiv abortusa u svim slučajevima osim kada je ugrožen život majke.


'I sâm sam se dugo borio sa samim sobom, ali sam na kraju shvatio da je život Božji dar i mislim da je život, čak i kada počne u tako užasnoj situaciji kao što je silovanje, nešto što je Bog htio da se dogodi', rekao je republikanac Mourdock.

Pitanje abortusa bi zbog ovog slučaja moglo doći u središte predsjedničke debate te ići na ruku aktualnom američkom predsjedniku Baracku Obami, koji je republikanskog rivala Mitta Romneyja optužio da ima ekstremističke stavove o pravima žena.

Mourdock o silovanju