TRAGEDIJA U SLAVONSKOM BRODU

Tromjesečno dojenče umrlo od upale pluća

11.01.2013 u 19:07

Bionic
Reading

Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika u Slavonskome Brodu Stjepan Haramustek izjavio je danas novinarima kako su rezultati obdukcije tromjesečnog dojenčeta koje je umrlo 27. prosinca prošle godine pokazali da je djevojčica umrla prirodnom smrću od upale pluća

Stjepan Haramustek je bio na dužnosti zamjenika županijskog državnog odvjetnika na dan smrti dojenčeta i o tragičnom događaju obavijestila ga je policija, a novinarima je danas iznio rezultate obdukcije koji pokazuju da je tromjesečna djevojčica umrla prirodnom smrću te da nije bila pothranjena.

Kako je rekao, policija ga je izvijestila da je umrla Sanela Hrnić, rođena 3. rujna 2012. Na odjelu je potvrđeno da je dijete mrtvo.

'U kontaktu s patologinjom Karlom Tomić izdao sam nalog da se provede obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti djeteta, radi li se o prirodnoj smrti, ili je smrt nastupila nasilnim putem', rekao je Haramustek.

Dežurna patologinja obavila je obdukciju isti dan i utvrđeno je da je dijete - malodobna Sanela Hrnić umrla od upale pluća. Dakle, riječ je o prirodnoj smrti, a ne smrti koja bi nastupila nasilnim putem, rekao je Haramustek novinarima.

Po podatcima u obdukcijskome nalazu, tromjesečno dojenče nije bilo pothranjeno, dodao je.