ANKETA POKAZALA

Tri četvrtine Amerikanaca ne želi slati kopnene snage u Libiju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.03.2011 14:29
  • Objavljeno 30.03.2011 u 14:20
Uništeno vojno vozilo Gadafijevih pristaša

Uništeno vojno vozilo Gadafijevih pristaša

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Prema anketi AP-GfK-a, 54 posto Amerikanaca zadovoljno je načinom na koji Barack Obama rukovodi 'situacijom u Libiji', dok njih 43 posto ne odobrava način na koji predsjednik upravlja ovom situacijom

Kada su ih pitali da li je uloga SAD-a uvođenje demokratske vlasti u drugim zemljama, 32 posto je smatralo da bi to trebala biti uloga, a njih 64 posto nije se složilo s tim.

S obzirom na vojnu intervenciju, 50 posto američkih građana je protiv intervencije u Libiji, dok je njih 48 posto podupire.

Po pitanju slanja kopnenih trupa, tek 13 posto Amerikanaca podržava tu ideju, dok je 78 posto Amerikanaca protiv implementacije ove ideje.

Da će sadašnja vojna akcija dovesti do stabilne demokratske vlasti u Libiji, vjeruje 41 posto Amerikanaca. Većina Amerikanaca smatra da postoje razlozi da SAD intenzivira vojne napore kako bi svrgnuli Moamera  Gadafija: 33 posto ih je protiv američke vojne akcije, a 55 posto za.

Općenito, američki građani pretpostavljaju da intervencija u Libiji neće biti kratkoročna: 75 posto misli da će američki angažman u Libiji biti dužeg trajanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi