60 MRTVIH U POŽARU

Tragičan doček Nove u Bangkoku

01.01.2009 u 11:26

Bionic
Reading

Prema novim podacima u požaru koji je u novogodišnjoj noći izbio u noćnom klubu u Bangkoku, poginulo je gotovo 60 ljudi, među njima i državljanin Singapura, a 223 je ozlijeđeno, među kojima ima Francuza, Švicaraca i Japanaca

Požar je izbio u noćnom klubu gdje se slavio doček Nove godine. Izgorio je klub Santika u okrugu Ekkamai, četvrti za zabavu koju posjećuju Tajlanđani i stranci, rekao je Vallop Janthorn, čelnik za koordinaciju vatrogasne službe u tajlandskoj prijestolnici. Načelnik policije Sutin Sapmuang izjavio je da je potvrđena smrt 58 osoba. 'Provodimo istragu kako bismo utvrdili uzrok požara', dodao je.

U požaru je izgubio život državljanin Singapura, rekao je policijski časnik Viboon Thinwattanakul, koji nije mogao reći je li riječ o muškarcu ili o ženi. Prema voditelju spasilačkih ekipa, 223 ozlijeđene osobe su smještene u 19 bolnica. 'Dosad smo zabilježili 223 ozlijeđene osobe, među kojima je 29 stranaca, Francuza, Australaca, Švicaraca, Japanaca i Finaca", rekao je.

'Čini se da je požar izbio na podiju na kojemu je svirala skupina glazbenika, zbog uporabe pirotehničkih sredstava', rekao je načelnik policije Prawit Kantwol.

'Većina žrtava se ugušila u požaru, ali su neki pregaženi u stampedu do kojega je došlo kada su gosti pojurili prema izlazu', dodao je taj dužnosnik. Klub koji je inače smješten na dva kata, posjećuje elita u Bangkoku, a može primiti do 1.000 ljudi. Zasad se ne zna koliko je posjetitelja bilo u klubu u času kada je izbio požar.

Policijski časnik na mjestu događaja koji nije htio otkriti identitet, kazao je, nekoliko sati nakon požara, da iz prostorija kluba još nije izvučeno 30 trupala.