drama u puli

Torbom gađao učiteljicu, otac radio nered, roditelji u strahu ne žele slati djecu u školu

23.05.2023 u 19:43

Bionic
Reading

Od cijelog razreda, u školu je stiglo samo dvoje učenika i to zbog problematičnog dječaka koji je razbijao po školi i ozlijedio razrednicu koja je na bolovanju. Sve je kulminiralo kad je njegov otac došao u školu pa zaradio policijsku prijavu

Školske klupe u Osnovnoj školi Pula već su dva dana prazne. Roditelji ne šalju djecu u školu jer su u strahu, javlja Danas.hr.

Ravnatelj Kristijan Cinkopan ne želi iznositi detalje iznositi zato što je cijela situacija prijavljena institucijama.

'Situacija traje duže, ali sad je eskalirala ovo je neka kap koja je prelila čašu', rekao nam je ravnatelj Cinkopan.

A kap je prelila čašu kad je učenik gađao učiteljicu torbom.

Otac djeteta kaže da je istina da je gađao učiteljicu. 'Ja sam u šoku zato se jesam svim institucijama obratio, ne mogu si dozvoliti da moje dijete gađa učiteljicu niti da se dovede u takvu situaciju da može dići ruku na učiteljicu', komentirao je otac.

Kad je došao po dijete, otac je pred cijelim razredom vikao na učiteljicu. Jedino što roditelji sada traže je sigurnost! Zbog zaštite svoje djece, ne žele pred kameru.

Ravnatelj Cinkopan kaže: 'Jučer sam imao sastanak s roditeljima tog razreda, oni žele kao i svaki roditelj - da dijete dolazi u školu, da je sigurno u školi, da ima normalne uvjete za rad i na nama je da to i omogućimo.'

Protiv oca je podnesen optužni prijedlog za drsko ponašanje, a dijete je dobilo ukor. Iz škole je udaljeno do konca svibnja, a ocu je predloženo da ga premjesti u drugu školu.

O svemu je obaviješteno nadležno ministarstvo koje je od škole zatražilo očitovanje.